Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Pedodonție

Tratamentul de pedodontie apartine de ramura stomatologiei responsabilă de tratarea problemelor dentare ale copiilor;  fie că sunt dinţi de lapte sau dinţi permanenţi.

 

 

Ce servicii de pedodonţie oferim

De la tratamente de prevenţie şi recomandări de igiena orală până la obturaţii coronare, desfăşuram o gamă largă de servicii asociate pedodonţiei. Specialiştii noştri sunt pregătiţi să interacţioneze cu micutii astfel încât să le menţină o stare de bine, indiferent de intervenţie.

 

Prevenim şi tratăm cariile cu ajutorul sigilarii şanţurilor şi a fosetelor dentare. Utilizam si fluorizarea danturii printr-un procedeu simplu care nu va afecta dispoziţia copilului. Atenţia dată cariilor este foarte importantă în etapa dezvoltării copilului. Apariṭia cariilor la dinţii de lapte poate ajunge să afecteze şi dantura permanentă.

 

Produse special create pentru copii

 

Instrumentarul şi produsele folosite în consultaţiile  sunt realizate special pentru cei mici. În plus, stomatologii noştri vor transforma consultaţia stomatologică într-o joacă, pentru a le reduce anxietatea.

 

Cum se realizează sigilarea dentară

 

Înainte de a iniţia intervenţia, se curăţă dantura copilului cu o periuţă specială fără a aplica vreun tratament invaziv asupra dinţilor. Se aplică apoi un gel cu fosfor care se lăsă pe suprafaţa danturii pentru aproximativ 30 de secunde, după care se spală.

 

Următoarea etapă presupune instrumente cu vârf de unică folosinţă, folosit în sigilarea propriu-zisă. Sigilantul este o substanţă lichidă protectoare care se aplică astfel încât să acopere toate şanţurile. Se menţine timp de aproximativ 15 secunde, urmând apoi a fi fotopolimerizată cu ajutorul unei lămpi ce fixează substanţa în cavitatea bucală. Se recomandă o monitorizare atentă de către părinţi şi o viitoare consultaţie peste 6 luni.

 

Nu există dezavantaje şi contraindicaţii pentru acest procedeu, ci doar necesitatea de a cere părerea stomatologului pentru a identifica vârsta potrivită pentru intervenṭie.

 

Avantaje

  • Previne apariţia cariilor şi efectele lor dureroase;
  • Nu presupune vreo etapă dureroasă;
  • Procesul este foarte simplu şi accesibil financiar;
  • Are un efect de lungă durată şi ajută la eliminarea bacteriilor;
  • Dintele devine mai rezistent.

Sfaturi

  • Asigură-te că cel mic mestecă adecvat şi are o dietă potrivită vârstei lui;
  • Învaţă-l pe cel mic să se perieze corect;
  • Încurajează-l în vederea unei consultaţii stomatologice şi transformă totul într-o joacă.

Moştenirea genetică, igiena orală şi regimul alimentar influenţează dezvoltarea danturii. Părinţii trebuie să monitorizeze acest proces şi să semnaleze dentistului anomalii cât mai rapid posibil pentru a nu afecta dinṭii permanenţi ai copilului. De restul ne ocupăm noi.