Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Implantologie

Prin serviciul de implantologie ( inserarea unui implant dentar) se poate inlocui un dinte lezat sau o masea care a fost eliminata. Implantului dentar îi este asociată aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin pentru un nou dinte.

 

 

Tipuri de implant dentar care se regăsesc în clinica Art Implant: pot fi din zironciu sau titan, aliaje puternice ce rezistă ani în șir.


În plus există opțiunile pentru implant dentar all on 4 sau implant într-o singură zi.

 

Tratamentul cu implant dentar - Etape principale:

  • Implant dentar propriu-zis – se plasează chirurgical în os;
  • Coroana dentară de culoare dintelui – se atașează pe rădăcina artificială ( implant dentar) prin cimentare sau înșurubare;
  • Bontul protetic – elementul de legatură între rădăcină (implant dentar) și coroană.

Inhalosedare

Ce este?


Protoxidul de azot este un gaz blând, non-toxic, care se elimină singur din organism, după administrare. Dozarea amestecului cu rol de relaxare se realizează gradual şi monitorizând starea pacientului, după standarde studiate şi verificate.

 

Cum se realizează?

 

Procedura de inhalosedare presupune aplicarea unei măşti speciale deasupra nasului pacientului, în interiorul căreia se eliberează amestecul de oxigen şi protoxid de azot. Acesta este transmis prin interiorul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare, care prepară substanţa gazoasă, după variabilele alese de medic în prealabil.

Avantaje

  • Reduce anxietatea pacientului;
  • Elimină durerea;
  • Permite stomatologului să-şi ducă la bun sfârşit intervenţia fără întreruperi;
  • Reduce necesitatea că părintele să-şi calmeze copilul;
  • Este un procedeu sigur, cu rezultate garantate.

Sfaturi

  • Pregăteşte-l pe cel mic pentru contactul cu masca, s-ar putea să se sperie de ea;
  • Spune-i medicului dentist dacă cel mic are vreo alergie sau ia medicamente pentru ca acesta să poată evalua dacă substanţa administrată intră în conflict cu condiţia pacientului.

Inhalosedarea nu este un procedeu invaziv şi de lungă durată. Ea serveşte strict pentru a calma pacientul doar în timpul intervenţiei stomatologice şi nu are efecte secundare. Această tehnică se poate administra cu succes chiar şi adulţilor care nu îşi pot stăpâni teama, în timpul unei consultaţii.

Implant dentar într-o singură zi

Realizarea unui implant dentar intr-o singura zi nu diferă în esenţă de un implant obişnuit, ci impune doar un flux mai rapid de proceduri. Este recomandat atât persoanelor cu carenṭe dentare extinse, pentru a evita ca ele să se expună public în această condiṭie, cât și pacienţilor purtători de proteze care vor o dantură fixă şi estetică.

 

Ce este un implant dentar


Implantul dentar este o rădăcină artificială sub forma unui şurub din titan sau zirconiu. Implantul se introduce la nivelul gingiei (fie în mandibulă, fie în arcada superioară). Acesta va reprezenta baza pe care se va fixa proteza fixă ce va înlocui dinṭii lipsă.

 

Componente


Implantul dentar este doar o componentă din tratamentul aplicat pentru a înlocui dantura. Acesta vine la pachet cu bontul protetic, de forma unui capac la suprafaţa gingiei, peste care se va fixa coroana ce va funcţiona ca dinte. În cazul implantului realizat în 24 de ore, partea superioară (coroana/ puntea) va fi provizorie, urmând a fi înlocuită cu cea permanentă într-o intervenṭie ulterioară.

 

Cum se realizează un implant dentar într-o singură zi

Implantul dentar realizat intr-o zi se aplică sub anestezie locală de către un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog. Procedura implică o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, în care va fi introdus implantul ales în funcţie de particularităţile pacientului.

 

Dacă vă doriți un tratament cu implant dentar într-o singură zi, acesta necesită un plan de tratament care este alcătuit pe baza unor analize și investigații de specialitate. De subliniat este faptul că inserarea implantului dentar se va face doar dacă în urma tuturor investigațiilor, medicul constată că sănătatea pacientului este una bună și dacă calitatea și cantitatea osului receptor este una suficientă.

 

Contraindicaţii


Implanturile dentare nu se pot realiza în lipsa osului sau în cazul în care există o nomalie anatomică a acestuia. Este interzis de asemenea dacă există afecţiuni locale precum chisturi sau tumori. Nu este indicat nici dacă osul alveolar nu dispune de dimensiunea suficientă.

 

Avantaje implantului dentar într-o singură zi

  • Se fixează noua dantură într-un timp record. Aceasta va fi fixă şi funcţională imediat ce te ridici de pe scaunul dentistului;
  • Poţi consuma orice aliment îţi doreşti imediat după această procedură;
  • Contribuie la conservarea osului alveolar precum şi la sănătatea dinţilor alăturaţi;
  • Noua dantura nu poate forma carii;
  • Are un aspect natural şi este perfect funcţională, chiar dacă partea superioară este provizorie;
  • Are o durabilitate şi o rată de osteointegrare mare;
  • Există diversitate (există mai multe tipuri de implanturi dentare).

Sfaturi

  • Apelează la un implant dentar cât mai rapid, după pierderea dinţilor, pentru a evita atrofierea osului;
  • Implantarea rapidă elimină riscul unor carii realizate la nivelul rădăcinii;
  • Renunţă la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotină şi gudron la nivelul implantului dentar sau afectarea circulaţiei sangvine la nivelul gingiei.

Întrebări frecvente despre implanturi dentare

#1 Ce este mai exact un implant dentar?

 

  • Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale din titan, care înlocuiesc cu ușurință dintele natural. Acestea au o formă de șurub și sunt perfect biocompatibile cu orice țesut uman. Tratamentul cu implanturi dentare poate fi personalizat în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

 

#2 Ce înseamnă materiale biocompatibile?

 

  • Tratamentul cu implant dentar este o procedură perfect biocompatibiă, adică materialele din care sunt alcătuite (în mare parte titan) fuzionează perfect cu osul maxilar și țesuturile moi.

 

#3 De ce este important să înlocuiești un dinte pierdut?

 

  • Lipsa unuia sau a mai multor dinți poate avea consecinte grave asupra întregii danturi și a sănătații generale a pacientului, astfel lipsa de implanturi dentare poate provoca:

 

   Aspect inestetic

   Deformarea trăsăturilor faciale

   Deformarea muscăturii

   Fonetică defectuasă

   Retracție gingivală

   Resorbție osoasă

   Mobilitatea dinților rămași pe arcadă

   Cariera prematură a dinților învecinați

   Probleme digestive

 

În urma tratamentului cu implant dentar toate aceste efecte negative vor fi diminuate sau chiar înlăturate!

 

#4 Cât rezistă tratamentul cu implanturi dentare?

 

  • Implanturile dentare sunt cea mai eficientă și longevivă soluție pentru înlocuirea dinților pierduți. Este de menționat faptul că, pentru a obține cea mai bună durată de viață posibilă a implantului dentar, este obligatoriu să respectați indicațiile medicului privind igiena orală și alimentația.

 

#5 De ce implantul dentar este mai bun decât o lucrare dentară?

 

  • Pentru că un implant dentar restabilește capacitatea de funcționalitate a dinților, precum și frumusețea acestora fără a „sacrifica” integritatea dinților vecini ( așa cum se întâmplă în cazul punților dentare).

 

#6 Tratamentul cu implanturi dentare necesită o îngrijire specială?

 

  • Implanturile dentare nu necesită neapărat un tratament special, dar trebuie menționat că la fel ca în cazul dinților naturali, este necesară o igienă orală riguroasă și o atenție sporită asupra alimentelor cu o compoziție prea dură.

 

Implantul dentar în 24 de ore este cea mai rapidă şi mai sigură metodă de a-ţi reface dantura şi de a reveni la vechiul stil de viaţă într-un timp scurt. Apelează la specialiştii noştri şi vei fi încântat de rezultat.