5 DINTRE CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI PE CARE PACIENȚII LE AU DESPRE IMPLANTURILE DENTARE
Dacă vă gândiți la implanturi dentare, nu sunteți singur. Acestea sunt una dintre cele mai populare proceduri dentare din prezent. Acest lucru se datorează faptului că implanturile dentare oferă multe beneficii față de alte forme de restaurare dentară.
Cu toate acestea, există o mulțime de întrebări despre rădăcinile artificiale. În această postare pe blog, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente curiozități pe care pacienții le au despre implanturile dentare.
Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la faptul că implanturile dentare sunt alegerea potrivită pentru dumneavoastră!
Cele mai întâlnite întrebări pe care medicii implantologi le primesc:
- Inserarea implantului dentar doare?
Întrebarea care macină toți pacienții și care, din păcate, pe mulți dintre ei chiar îi împinge să renunțe la acest tip de tratament din cauza unei concepții gresite. Tratamentul cu implant dentar este nedureros! Procedura de plasare a implantului se realizează sub efectul anestezie, ceea ce înseamnă că pacientul nu va simți niciun disconfort pe toată durata procedurii. Cu toate acestea, dacă există dureri minore, dupa ce anestezia a dispărut, acestea pot fi ușor ameliorate cu analgezice și nu vor persista mult timp.
- Tratamentul cu implant dentar are limită de vârsta?
Din fericire nu, implanturile se potrivesc oricărei persoane a suferit pierderi dentare și vrea să își recupereze zâmbetul. Materialele din care sunt alcătuite aceste mici piese sunt biocompatibile cu orice tip de țesut uman iar intervenția în sine nu impune o limită de vărstă. Singurul criteriu obligatoriu este ca persoana care beneficiază de acest tratament, să aibă întreaga dentație schimbată cu cea permanentă și să nu fie încă în procesul de creștere al maxilarului.
- Ce anume influențează durata de viață a unui implant dentar?
De regulă sunt aceiași factori care influențează și pierderea dinților naturali. Igiena orală precară, consumul de alimente care conțin foarte mult zahăr sau sunt prea tari, periajul incorect și nefolosirea aței dentare. Pe lângă acestea putem adauga calitatea și cantitatea osului maxilar.
- Cât de des trebuie făcute controalele de rutină?
Implantul dentar trebuie verificat de către medicul implantolog conform planului de tratament stabilit împreună cu acesta. De regula la un interval de 4-6 luni în funcție de caz sau ori de câte ori sesizați că ceva nu ar fi în regulă.
- Ce mă poate împiedica să apelez la un implant dentar?
Există o serie de factori care pot face dintr-o persoană un candidat nepotrivit pentru tratamentul cu implanturi dentare, și anume:
- Sistemul imunitar foarte scăzut
- Infecțiile de la nivelul gingiilor
- Calitatea și cantitatea osului receptor
- Bolile parodontale
- Fumatul
- Diabetul
În general, acești factori sunt puțini la număr și în majoritatea cazurilor pot fi remediați înainte de începerea tratamentului cu implant dentar.
Lasă-ne un comentariu